Inventia lui Hugo Cabret

51p6ylbf6wl-_sx327_bo1204203200_Tocmai am realizat ca nu am recenzie la aceasta carte pe blog. Este ciudat, avand in vedere ca am ramas atata timp cu impresia ca i-am facut intr-adevar recenzie. In fine, nu pot pur si simplu sa o trec cu vederea.

Aceasta a fost o carte pe care am citit-o cu mult timp in urma, si cand ma gandesc la ea, inca ma gandesc cu placere. Este o minunatie de carte, avand in vedere ca reuseste sa combine cu succes o multime de imagini incantatoare, sub forma de schite desenate, cu text narativ, creand impresia ca te uiti la un film prins in timp, tiparit pe o carte. A fost o lectura (daca o pot numi asa, pentru ca un cuvant mai apropiat este vizionare) nemaipomenita. Nu gasesc cuvinte sa exprim frumusetea grafica a romanului, dar si narativul bine gandit a fost exprimat fix la tanc, nu mai devreme, nici mai tarziu decat trebuia.

In prim plan il aven pe Hugo Cabret, un orfan singuratic, lipsit de locuinta, care reuseste sa supravietuiasca prin furturisaguri. In plan secund aven istoria cinematografiei, al lui Georges Méliès, si a filmului „Le Voyage dans la Lune”. Aceste personaje, din lumi total diferite, ajung sa se intalneasca si sa creeze, impreuna, o poveste nemaiintalnita.

Am simtit imperios necesar sa fac recenzie la aceasta carte. Am un motiv extraordinar de puternic pentru care spun acest lucru: urmeaza sa se lanseze in Romania un alt roman al aceluias autor, Brian Selznick, care respecta acelasi format de desen in carbune precum aceasta carte. Cartea care urmeaza sa se lanseze se numeste Minunata familie Marvel si singurul lucru pe care il pot spune este ca regret intr-atat de mult ca nu sunt si eu in Romania sa mi-o iau si eu de acolo (calitatea cartiilor aici lasa mult de dorit, si este de mii de ori mai frumos pentru mine sa citesc o carte de copii in romana decat in engleza).

In fine, sper ca v-am convins sa cititi Inventia lui Hugo Cabret si sper ca v-am facut, de asemenea, nerabdatori legat de urmatoarea aparitie.

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s