Pe cand eram o opera de arta – Eric Emmanuel Schmitt

978-973-689-484-8Aceasta carte mi-a indus o stare ciudata de la inceputul pana la finalul ei. De altfel, cred ca tocmai acesta a fost scopul cartii. Cu toate acestea, desi sunt o mare fana a cartilor lui Schmitt, mie personal nu mi-a prea placut.

Cartea incepe cu un om care este intrerupt din ceea ce voia sa faca: suicid. Un om, privindu-l cum isi ia avant pentru a sari de pe stanca, il roaga fix in acel moment sa ii acorde 24 de ore, si astfel va vedea ca viata sa va prinde sens. Acest „binefacator” il ia pe sinucigas la el acasa, pentru a il transforma in alt om. Si reuseste sa o faca, chiar daca lucrul in care s-a transformat nu este tocmai uman.

Romanul acesta a reusit sa imi puna imaginatia la incercare cu o multime de elemente. Atunci cand citeam aceasta carte eram nevoita sa ma opresc putin din ca sa pot sa creez diverse imagini la mine in minte, si abia apoi continuam. Este ciudatel, deoarece cartea este plina de descrieri, si in acelasi timp, tot iti lasa tie posibilitatea de a alege cum vrei sa intelegi actiunea.

Spre deosebire de celelalte carti pe care le-am citit de la acest autor, pot spune ca pentru aceasta am tras putin de mine ca sa o termin. A fost diferita, a tratat subiecte diferite (pierderea indentitatii personale, a naturii umane, denigrarea conceptelor artistice, etc), dar nu a fost o carte dificila in vreun fel. In schimb, nu am avut acel fior citind ultimele pagini ale cartii, asa cum mi se intampla cu celelalte carti ale autorului.

 

 

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s