Lily of the Valley: Lena Turner si Misterul fratelui pierdut

Sa va spun impresia pe care mi-a lasat-o cartea asta? Frumos, Frumos, Frumos, Frumos… Stai, CE?! Ultima era pentru sfarsit. Cartea a fost bine gandita, se simt elemente din carti precum Harry Potter, Eragon, parca putin Clive Cussler, practic elemente care au facut cartea nemaipomenita pe parcursul ei. Si la sfarsit, totul s-a schimbat. De ce? Simplu. Nu are sfarsit. Este terminata in graba, muuuulteee lucruri raman fara raspuns, in aer. Autoarea (de 14 ani pe atunci, totusi talentata), desi ne-a introdus in multe, s-a concentrat numai pe un singur lucru, si numai pe unul l-a scos la capat. Desi acesta este un mare minus, cartea trebuie neaparat citita, credeti-ma.

In carte este vorba despre Lena Turner ce provine dintr-o familie scotiana bogata, care detine o gramada de secrete. Insa parintii ei au murit cu mult timp in urma, fratele ei mai mare i-a disparut si are de dezlegat o gramada de secrete ale familiei. Va reusi ea sa faca asta fara sa isi piarda viata?

Cartea este totusi bine scrisa, cursiv, usor de citit. Cartea in sine are vreo 100 de pagini, daca nu chiar 200 (mie mi-a luat o saptamana sa o citesc din cauza lenii, nu altceva… mi-a pierit tot cheful de citit). Mi se pare ca se aseamana mult prea mult cu Harry Potter intr-o varianta non-magica. De fapt, cam asta este. Prea multe elemente imprumutate de acolo. De multe ori imi imaginam personajele in Hogwarts, dar fara lumanarele plutitoare, daca intelegeti ce vreau sa spun. Actiunea se aseamana cu cea din Harry Potter, fuga prin padure, prietenii pe care si-i face (imi amintesc de Fred si George si Ron), majoritatea lucrurilor intamplate…

Eu sincer va recomand cartea pentru o dupamiaza libera. Este simpla, nu necesita foarte multa concentrare daca aveti mintea formata. Genul de thriller de copii te poate pune in incurcatura, asa zic multi, dar sincer, mie nu mi s-a parut deloc complicat. Prevedeam ce avea sa se intample dinainte, era usor… Pur si simplu bucurati-va de carte, lasati restul. Pana la urma toate cartile au frumusetea lor, nu-i asa?

2 gânduri despre “Lily of the Valley: Lena Turner si Misterul fratelui pierdut

  1. In sfarsit ai revenit cu recenzii :p.
    Din ce citesc in recenzia ta, cartea se aseamana mult cu Harry Potter. Sincer, cand ai spus de chestia cu fuga prin padure, a crescut inima in mine ( :)) ), pe bune, chiar simt nevoia de ceva care seamana cu HP si imi pare faina chestia cu padurea… Chiar ma gandeam ce carte sa cumpar, si s-ar putea ca Lily sa fie o varianta 🙂

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s