Vanatorul de Furtuni de Paul Stewart si Chris Riddell

Wow de cand n-am mai facut o recenzie. Wow ca, desi nu postez nimic, imi mentin un numar de 30 de cititori fideli care ma viziteaza in fiecare zi. (Multumesc!) Si, nu in cele din urma, un mare WOW  legat de aceasta carte. Ia spuneti-mi mie… ce NU va place la ea, cei care ati citit-o? Adica, vad peste tot pareri proaste despre ea. Lumea nu o mai cumpara deoarece X, Y a spus ca nu i-a placut iar numarul acestor persoane cu prejudecati creste. Vreau sa lamuresc intai un lucru. Cei care nu ati citit cartea luati-o si lamuriti-va daca sau ce este in neregula cu ea. Ceilalti sa mai lase fitele. Nu ma refer la toti: sunt unii care, desi nu le place aceasta carte, vorbesc despre ea cum as vorbi eu despre o opera a lui Picasso desi nu imi place in mod special. Vorbesc cu respect fata de munca autorilor. Altii si-au exprimat parerea despre aceasta carte in cel mai injositor mod posibil, vorbind despre aceasta carte – in public, jignind pe fanii cartii –  folosind termeni injurii… Nu ma mira. Si nu, nu voi da nume.

Oricum, revenind la recenzie. Cartea difera de alte carti dar in sensul bun. Autorii au dat dovada de deosebit talent scriind o carte despre un univers nou. Si ceea ce mi-a placut in special la volumul 2, spre deosebire de prima carte, a fost si diferenta dintre acestea doua. In prima carte, actiunea se petrece cumva in episoade. Acum, in volumul 2, actiunea a curs, peisajul a fost diferit si lucrurile te tine mult mai mult cu sufletul la gura.

In a doua carte a seriei Cronicile lumii de margine, Vanatorul de furtuni, Twig porneste impreuna cu tatal sau in cautarea Stormfraxului, substata care, in intuneric total este atat de grea ca poate mentine Sanctafraxul aproape de Orasul de Dedesupt, fara a-si lua zborul. Vor reusi oare, Twig, tatal sau si echipajul (printre care se afla aprigi tradatori) sa gaseasca Stormfraxul de care toata lumea are nevoie? Cititi cartea si o sa aflati!

Atentie: ce am zis aici este cam 5% din intreaga actiune a cartii, ci anume motivul ce a dezlantuit o multime de incidente mai mult sau mai putin placute. Credeti-ma pe cuvant cand va spun: asa carte plina de actiune rar intalnesti!

PS. Cei doi autori au mai scris o trilogie care a fost lansata la noi de editura Nemira. Click AICI pentru mai multe informatii.

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s