Chimie Perfecta

O carte numai buna pentru oricine are chef de o poveste de dragoste. Iti dovedeste ca anumite sentimente pot invinge toate aparentele, uneori atat de greu de depasit. Simone mi-a dovedit ca are intr-adevar talent si poate contura foarte bine atat personajele, facandu-le sa para chiar reale, cat si actiunea, facand-o sa pluteasca in aer in jurul tau, nedandu-ti nici o sansa sa evadezi din ea. De ce spun toate acestea? Pentru ca povestea in sine nu este iesita din comun. O vezi la televizor intr-o multime de filme, le vezi intr-o groaza de carti ba chiar si in viata reala. Povestea este, pot zice, chiar foarte comuna, insa talentul autoarei este cel care face povestea atat de speciala. A stiut cum sa aleaga replicile si descrierile, si a stiut sa  construiasca firul actiunilor astfel incat sa creeze o poveste realista. N-ai sa vezi nici o replica nelalocul ei, totul venind ca din mersul normal al lucrurilor. Nu este numai o poveste de dragoste, este mult mai mult de atat.

Brittany Ellis este o fata bogata care locuieste intr-o suburbie a orasului Chicago. Alejandro Fuentes este un baiat mexican, sarac, care-si duce viata complicata intr-un cartier din sudul orasului, si-si petrece timpul stand cu cei din Latino Blood, o banda pe care, de altfel, o uraste. Ce au cei doi in comun? Merg la acelas liceu. Tocmai ce au intrat in clasa a douasprezecea. Lui Brit ii era frica de Alex. Doar era baiatul cel rau, care se ocupa de afaceri cu droguri – cel putin asa credea toata lumea. Insa, la ora de chimie, noua profesoara ii pune pe amandoi parteneri de-a lungul anului. Si astfel se intampla ca Alex pune un pariu cu un prieten de-al sau ca va face sex cu Brittany pana la incheierea anului scolar. Cei doi, la inceput, nu au avut nici un sentiment unul pentru celalalt. Insa, intre timp, Alex a inceput sa uite usor, usor de pariu si a inceput sa se indragosteasca cu adevarat de Brit. Si ea a inceput sa nutreasca anumite sentimente pentru el. Insa lucrurile au inceput sa se complice. Alex, cum am mai zis, facea parte dintr-o banda si nu vroia sa o implice si pe ea si sa o puna in pericol, iar Brit din cauza parintilor ei care o presau sa fie perfecta, si care o amenintau cu trimiterea surorii ei handicapata la care Brit tinea atat de mult intr-un azil specializat.

Cartea iti aminteste ca mai exista si alte feluri de iubire. Nu se rezuma numai la dragostea pe care Alex si Brit si-o poarta unul altuia, ci si la iubirea ce Brit i-o poarta surorii ei si Alex la iubirea ce i-o poarta prietenilor si familiei lui. Asta mi-a placut cel mai mult la carte. Se simte din dialog. Nu sunt vorbele ce le rostesc, ci tonul pe care il folosesc. Felul in care Alex ii vorbeste lui Paco sau fratilor lui si felul in care Brit vorbeste cu sora ei. Desigur, acest lucru se remarca si la cuvintele ce si le rostesc unul altuia. Se simte cum evolueaza lucrurile. La inceput isi vorbesc parca cu ura si teama, desi folosesc cuvinte normale. Este total diferit fata de felul in care isi vorbesc dupa ce se mai inainteaza in poveste. Chiar si atunci cand se cearta se simt sentimentele ce-i tin uniti. Acesta este lucrul care da realism povestii. Vorbele pot fi in van si in viata reala. Insa felul in care si le rostesc partenerii conteaza cel mai mult. Iar Simone Elkeles a reusit sa surprinda acest lucru, sa faca totul sa para adevarat si sincer. Iar traducatorul, trebuie sa recunosc, a facut o treaba minunata.

Recomand cu drag cartea oricui are mai mult de 13 ani si astept cu nerabdare urmatoarele trei volume ale seriei ce vor aparea in curand la editura Leda.

Puteti comanda cartea de AICI.

Reclame

2 gânduri despre “Chimie Perfecta

    1. Mda, intr-adevar. In mod normal as fi de acord cu tine. De obicei, eu una nu suport cartile de genu. Prea lipsite de suspans. Dar asta este mai frumos scrisa, nu duce lipsa de nimic si ti-o recomand mai mult decat oricare alta carte in genul acesta. Si crede-ma… mama, care nu este cu cititul, a luat-o inaintea mea (prima carte citita de mai bine de 10 ani) si a mancat-o. Ea m-a convins sa o citesc….

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s