Arthur si piatra magica

Inainte sa incep, vreau sa ma scuzati ca am intarziat atat de mult cu aceasta recenzie. Am fost prinsa cu… ei bine, o carte, si nu m-am mai putut concentra pe blog.

Arthur si piatra magica nu a fost nici pe departe asa cum ma asteptam sa fie. Nu spun ca nu mi-a placut, doar a fost diferita.

Cand Merlin ii da un obsidian, o piatra din foc si gheata, lui Arthur, copil de 13 ani, acesta incepe sa se vada pe sine in piatra. Era el dar… nu era. Era Arthur din legende, cel ce-a fost si ce va fi, cel ce era menit sa ajunga pe tronul Britaniei. Insa, Arthur, adevaratul Arthur, era numai un pusti ce nici cu sabia nu se descurca pre bine. In carte sunt descrise, simultan, greutatile de a trai in vremea aceea, chiar si ca fiu al unui om relativ bogat, si legendele si lucrurile prin care trece Arthur cel din piatra pana devine rege.

Are umor, are suspans. Insa a fost diferita cartea fata de ce am citit pana acum. Si stiu si de ce. Scopul ei nu a fost de a ne tine pe noi in suspans (o sa observati acest lucru), ci de a ne aminti despre alte vremuri, unele uitate, despre legendele pe care astazi le vorbim ca si cum n-ar valora mai mult decat „Mica sirena”, si despre niste oameni uitati dar care, totusi, mai traiesc inca in iniile noaste.

Nu stiu ce ar trebui sa spun mai mult de atat. Actiunile prezentate in carte sunt actiuni simple, normale, dar care apar interesante sau infioratoare in ochii nostrii, cei care nu am trait pe atunci. Povestea este scrisa in stilul unei carti de copii dar am senzatia ca autorul incearca sa transmita mai mult decat lasa sa se inteleaga la prima vedere. O lectura usoara dar care trebuie interpretata. Nu este o carte pe care sa o ignori, nu este nici una care sa te tina noaptea treaz. Insa este o carte invaluita in mister care iti poate amintii ce este curajul, daruinta si bunatatea.

Reclame

Un gând despre “Arthur si piatra magica

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s