Concurs Libris part 2

https://i2.wp.com/www.librariaonline.ro/images/products/librariaonline.ro/un_vrajitor_din_terramare.jpgLibraria online Libris (de unde puteti cumpara si carti in engleza) mi-a oferit pentru concurs, dupa cum stiti, 3 carti: Hobbitul (carte castigata de Laurentiu), Un vrajitor din Terramare si Quiddich trough the ages.

Acum a venit timpul sa mai pun o carte in concurs. Cartea Un vrajitor din Terramare este o carte minunata, foarte cunoscuta, scrisa de autoarea Ursula K. Le Guin de care sunt absolut sigura ca ati auzit ( a mai scris si Daruri, carte lansata de Corint Junior ).

Un vrăjitor din Terramare (titlu original A Wizard of Earthsea), a fost publicată pentru prima dată în 1968, fiind prima dintr-o serie de cărți scrise de Ursula K. Le Guin, a cărei acțiune se petrece în arhipelagul fantastic din Terramare și care descrie aventurile unui tânăr vrăjitor în devenire, pe nume Ged. Povestea lui Ged continuă în următoarele volume ale seriei: „Mormintele din Atuan„, „Cel mai îndepărtat țărm„. Ged apare și în alte două romane a căror acțiune se petrece în această lume: Tehanu și The Other Wind. Seria a primit numeroase premii literare, printre acestea numărându-se premiul Nebula 1990 pentru Tehanu, premiul Newbery Silver Medal în 1972 pentru Mormintele din Atuan, Premiul Național pentru Carte, secțiunea „Carte pentru copii” în 1972 pentru Cel mai îndepărtat țărm și premiul Lewis Carroll Shelf în 1979 pentru Un vrăjitor din Terramare.

O parte a acțiunii cărții are loc la Școala de vrăjitori de pe insula Roke, un concept popularizat ulterior și de J. K. Rowling în seria de romane Harry Potter începută în 1997, sub forma Școlii Hogwarts de magie, farmece și vrăjitorii.

Despre cele petrecute in carte n-am sa va spun, nu inca. Insa, daca ceea ce ati citit mai sus va tenteaza, o puteti comanda de AICI [click pe aici ].

… Sau o puteti castiga. Cerinta este frumoasa dar necesita atentie. Finndca imi place sa cred ca sunteti vrajitori iscusiti, vreau sa creeati ceva asa cum ar creea Gandalf doar scuturand din toiagul sau. Sunt sigura ca veti reusi si voi: vreau sa faceti o coperta. Nu, nu pentru aceasta carte. Are deja o coperta frumoasa. Vreau sa faceti o coperta pentru o carte creeata de voi sau o imagine din mintea voastra ce merita pusa pe hartie sau, daca nu aveti asa ceva, cartea voastra preferata.

Totul este simplu, nu-i asa? Sigur ati mai participat la un asemenea concurs. Criteriile de evaluare sunt:

– Imaginile (daca sunt) sa fie decupate bine

– Sa exprime cat mai bine tema cartii (in mail imi trimiteti si „sinopsisul” cartii dvs.)

– Culorile sa fie vii, bine diferentiate intre ele

– Scrisul de pe coperta sa fie clar, nici mic, nici mare

Nu uitati ca puteti sa confectionati coperta din alte imagini decupate din reviste si altele. Din partea mea vor obtine un punct in plus. Da, se face pe puncte. 10 puncte in total. 2 puncte fiecare cerinta si 1 din oficiu, pentru efort. Astept creatiile la adresa de email alexa1898@yahoo.com

Spor la lucru si mult succes!

Libris

//

4 gânduri despre “Concurs Libris part 2

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s