Delicioase 4

https://i2.wp.com/assets.mygustos.com/assets/recipes_images/2010/10/06/64853/tn1_img_3179.jpgTimp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
1 kg cartofi rosii (obligatoriu rosii
ca sa se lege coca!)
2 oua
3 linguri cu gris (este preferat cel maricel ca malaiul)
2 linguri cu faina alba
1/2 lingurita cu sare
coaja galbena rasa fin de la 1/2 lamaie galbena

Mod de preparare:

Cartofii se fierb cu coaja; fierti se trec sub jet de apa rece si racoriti se curata si se paseaza foarte bine cu furculita sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza aluatul.

Separat se spala, se scurg si se desfac de samburi, prunele, brumarii, foarte mici de preferinta.

Acuma se pune la fiert (exact ca pentru paste) apa multa cu 1 lingura cu sare si cand a dat in clocot se pune capacul si se da deoparte pana invartim galustele. Se pun 2 linguri ulei slab (cel pentru salata) intr-o tigaie mai adanca si cand s-a incins se rastoarna 1/4 kg pesmet alb, fin cernut si se amesteca pana se aureste; se trage deoparte si se adauga 150-200 g zahar aromat cu 1 pliculet de zahar vanilat si optional cu o lingurita cu pudra de scortisoara.

Pe un platou mai adanc se presara cateva linguri cu pesmet. Pe planseta de lucru bine pudrata cu faina se pregatesc galustele astfel: se iau cate 2 linguri din coca (masurat!), se pun in palma infainata, se preseaza pana se subtiaza de 1/2 cm, se aseaza o pruna GOALA (inchisa la loc) si se strange coca uniform imprejur. Se rostogoleste prin faina si se aseaza pe planseta. Se repeta operatia pana se termina coca. Se pun cu grija la fiert si cand s-au ridicat deasupra, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se scurg bine si se aranjeaza pe platoul pregatit; se pudreaza din abundenta cu pesmetul pregatit.

Ultima operatie este inca o pudrare cu zahar tos parfumat din nou cu zahar vanilat, asta pentru ca prunele sunt goale si trebuie accentuat dulcele. Prunele puse fara zahar dau siguranta nespargerii /nedesfacerii aluatului in timpul fierberii.

Se servesc calde, dar nici reci nu sunt de lasat! Este interzisa adaugarea zaharului in aluat si de asemenea inlocuirea grisului cu faina alba, dar este permisa folosirea oricarui tip de gris. Aluatul nu se lipeste de maini si galustele ies moi si pufoase.

2 gânduri despre “Delicioase 4

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s