Recenzie – Povestile Bardului Beedle ( o minunata carte din fantastica lume Harry Potter)

Poate ca nu toti ati auzit de aceasta carte. Cel putin nu cei care nu ati citit Harry Potter. Ca sa va lamuresc aceasa e cartea pe care i-a lasat-o Dumbledore lui Hermione prin testament ca sa o ajute sa descopere Taismanele Mortii. Cu alte cuvinte e o carte de basme vrajitoresti. Cartea contine 5 basme, care mai de care mai magice.

Vrajitorul si Oala Salareata

A fost odata un vrajitor care tot ce facea facea pentru binele oamenilor din sat, oamenii fara puteri magice. Se zicea ca puterea acestuia statea in oala in care isi prepara potiunile. Cand batranul vrajitor a murit lasa aceasta oala mostnire fiului sau. Va putea el oare sa urmeze traditia tatalui sau? Daca nu, ce se va intampla?

Fantana Norocului fara Cusur

Fiecare om cu nenorocurile sale se aduna in fata zidului care pazea fantana norocului fara cusur. Se spunea ca daca te scalzi in apele acestei fantani aveai sa te vindeci de orice ghinion ai fi avut. Trei vajitoare, Asha, Altheda si Amata hotarasera ca, daca una dintre ele era aleasa sa mearga la fantana nu se vor lasa pana cand nu aveau sa ajunga toate trei. In momentul in care intrara prin zidul despartitor trasera din greseala dupa ele si uncavaler fara uteri magice. Vor reusi oare cele treivrajitoare si cavalerul sa ajunga pana la fantana si sa aleaga care dintre ei avea sa sescalde in apele acesteia din moment ce o singura persoana pe an avea voie sa se imbaieze acolo?

Inima Paroasa a Vrajitorului

A fost odata un tanar vrajitor frumos. Avea de toate : un castel frumos, bani si slugi. Insa, pe zi ce trecea  prietenii lui prindeau sa se indragosteaca, sa se maimutreasca ca niste copii, sa fie fericiti cand dezastre se intamplau in jurul lor. Jurandu-si sa nu cada prada inimii sale si dragostei a apelat la magie pentru a nu iubi niciodata. Isi va da vreodata vrajitorul seama de ce greseala a facut si va incerca sa repare ceea ce si-a facut cu propria mana?

Rabbitty Babbytty si ciotul ei hohoitor

Un rege natang vroia sa ramana singurul vrajitor din tot regatul. A pus ca totivrajitorii sa fie omorati. El, insa, avea nevoie de un vrajitor care sa-l invete. Un sarlatan s-a aratat odata la castel si, facand niste trucuri ieftine l-a convins pe rege pe autenticitatea puterilor sale magice. Nici ca apuca bine sa faca alte cateva trucuri ca ii castiga increderea regelui si acesta ii dadu o parte din comorile sale. Isi va da seama regele ce greseala mare a facut si, mai important, isi va da seama ca a omora vrajitori este gresit? Se va opri oare uciderea vrajitorilor si vrajitoarelor?

Povestea celor trei frati

Au fost odata trei frati care vroiau sa treaca un rau. Se spunea ca nici o persoana nu a trecut vreodata raul si a ramas viu. Cei rei frati care erau vrajitori stara bine si se gandirace ar putea face. Pana la urma se hotarara sa construiasca un pod pri magie. Insa, in in fata lorse infatisa moartea. Vor reusi cei trei frati sa pacaleasca moartea si sa isi traiasc vietile linistiti mai departe?

Reclame

4 gânduri despre “Recenzie – Povestile Bardului Beedle ( o minunata carte din fantastica lume Harry Potter)

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s