(De)Prins de prin carti 1

Buna! Azi am venit cu o noua rubrica pentru acest blog. (De)Prins de prin carti (Sau mai usor, citate…) este rubrica unde voi transcrie fragmentele care m-au impresionat sau mau amuzat cel mai tare. Astazi voi incepe cu un fragment din ultima carte aparuta la noi din seria Tunele (una din seriile mele preferate si cea care mi-a deschis apetitul pentru carti, de asemenea printre prmele citite de mine – dupa Endymion Spring si primele doua volume din Araminta Nalucula), mai exact Tunele 4, Mai aproape.

-Stai jos, Will, rosti cu fermitate Drake. Inca n-am terminat.
Will se inrosise la fata si i se taiase respiratia de atata indignare. Dar, chiar si-asa, se aseza la loc, iar Drake isi relua povestirea.
-Se pare ca profesorului White i-a placut ceea ce a citit si a dat jurnalul mai departe, pe mainile a doi dintre studentii sai. Iar ei au scris o carte.
-Ce fel de carte? se interesa Will.
Drake desfacu sacosa si arunca o privire inauntru.
-Este primul roman al celor doi. Tu stii mai bine decat oricine ca tot ceea ce a mai supravietuit din primul jurnal al tatalui tau se afla acum in coliba Marthei, acolo unde l-ai lasat. Iar la inceputul celui de-al doilea jurnal – cel pe care l-ai adus cu tine –  doctorul a incercat sa recreeze o consemnare zilnica a evenimentelor care au condus la descoperirea Coloniei si la tot ceea ce s-a petrecut ulterior.
Drake se opri sa traga aer in piept.
-In orice caz, acesti doi studentiau fost intr-atat de inspirate de ce au citit, incat au nascocit o intreaga poveste avand jurnalul la baza.
-Ce-au facut? rosti Will, desi abia mai putea sa vorbeasca, atat era de incordat. Asadar, e vorba despre o carte stiintifica?
-Hm… nu tocmai, raspunse Drake, scotand cartea din sacosa si inmanandu-i-o lui Will, care o inhata si incepu sa examinez coperta.
-„Cartita din Highfield”, citi el. „Cartita din Highfield” * ?
Intoarcse cartea, sa vada ce scria pe spatele ei.
-Dupa cum vezi… e o carte pentru copii, ii zise Drake. Au transformat jurnalul tatalui tau intr-o poveste cu aventuri pentru cititorii mai tineri.
Chiar daca se aflau inca pe malul lacului, Chester si Elliot tot auzira urletul lui Will.
-NUUUUUUUUUU!
 
 
 
 
*The Highfield Mole, carte aparuta in 2005 si scrisa de catre Brian Williams si Roderick Gordon. Dupa semnarea contractului cu editorul Barry Cunningham, cartea a fost relansata sub numele de Tunele, primul volum al seriei de fata.

Citatul – pag. 560 – 561, cap. 36

Cartea poate fi comandata cu reducere de 50% de aici.

Reclame

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s