Miez de noapte

Pot sa zic ca sunt dezamagita de aceasta carte. Primul ciclu al seriei m-a lasat cu gura cascata. Partea a doua a seriei mi se pare ca a fost scris in graba, gandit de mantuiala. Nici nu am reusit sa termin acesta ultima carte aparuta. Actiunea este interesanta, dar pur si simplu nu imi place mie cum decurge. Nu stiu de ce. Totusi, o sa fac o mica prezentare a ei. Voi decideti daca merita :

Vrand sa se transforme inapoi in vampir, Damon fura globul stea plin de energia  lui Shinichi. Dupa ce deschide un portal spre dimensiunea intunecata, cade din greseala in el, luand-o si pe Bonnie dupa el. Dupa ce se trezesc in dimensiunea intunecata, Damon, vrand sa o protejeze pe Bonnie, fiind suparat si uimit, o paraseste intr-un loc sigur din care, peste trei zile, Bonnie fuge pentru a-si cumpara o bomboana dar este prinsa si vanduta ca sclava. Va reusi Damon sa o gaseasca pe Bonnie si sa o duca inapoi in siguranta? Si vor reusi Stefan, Matt si Elena sa deschida si ei o poarta spre dimensiunea intunecata pentru a porni dupa Damon si Elena si pentru ca Stefan sa redevina om?

Cu ajutorul lui Damon, Elena l-a salvat pe vampirul ei iubit, Stefan, din adâncurile Dimensiunii Întunecate. Dar nici unul dintre fraţi nu a scăpat neatins.

Stefan este slăbit de lunga lui detenţie şi are nevoie de mai mult sânge decât îi poate da Elena. Iar Damon, transformat printr-o magie ciudată în om, va face orice ca să redevină vampir – chiar şi să se întoarcă din nou în iad.

Dar ce se va întâmpla când o va lua din greşeală cu el pe Bonnie, iar Elena şi Stefan vor porni pe urmele lor? Şi ce vor face ceilalţi când vor descoperi că sursa întregului rău e mai întunecată – şi mai aproape – decât şi-ar fi putut ei imagina?

Smith, L.J.

L. J. SMITH este o scriitoare americană care trăieşte într-un orăşel din nordul Californiei. Este autoarea a peste douăzeci şi cinci de cărţi, printre care trei trilogii – The Forbidden Game, Dark Visions şi The Secret Circle (apărut şi în limba română sub titlul Cercul Secret, la imprintul editurii Corint Junior – CorinTeens) –, trei serii – The Vampire Diaries, Night World şi The Night of the Solstice – şi numeroase povestiri.
Romanele ei combină mai multe genuri, horror, science-fiction, fantasy şi romance, şi sunt populate de personaje de o frumuseţe neobişnuită – fie că sunt oameni sau fiinţe supranaturale –, majoritatea foarte tinere (sau care par foarte tinere). Conflictul este de obicei între bine şi rău, între lumină şi întuneric, gravitând în jurul unui personaj central ambiguu, care, încercând să seducă eroina principală pentru a o atrage în lumea lui întunecată, sfârşeşte prin a renaşte el însuşi în lumină.
Seria Jurnalele Vampirilor a fost adaptată pentru televiziune, serialul produs de CW având premiera la 10 septembrie 2009.

 

Gasiti aici un fragment.

7 gânduri despre “Miez de noapte

  1. Ehee, eu am dus-o pana la capat. Am „tras-o de par”. Si ei bine, cred ca erai si mai frustrata daca o terminai. Eu am terminat-o… si deja ma gandesc la al doilea ciclu ca la un fel de parodie de prost gust. Dar tot m-a amuzat teribil unele faze (care pareau a fi genul de momente in care ar trebui sa plangi)…

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s