Persuasiune

Asa cum probabil ati observat ieri, recenzia postata nu era facuta de mine, ci de Mikaella. Asta pentru ca, dupa ce am ajutat-o, a decis sa ma ajute si ea cu cateva recenzii. Si recenzia urmatoare este, de altfel, facua ea :


 

Inceput in 1815 si publicat postum,romanul ,,Persuasiune”  este ultima opera terminata a autoarei ,inainte ca moartea sa o imbratiseze.

Povestea se incadreaza,normal, in genul romantic,oglindind in acelasi timp epoca in care a trait autoarea.

Anne Eliot ,fire frumoasa, inteleapta, la locul ei ,mereu gata de a oferi o mana de ajutor,ignorata de familie ,este cea de-a doua fiica a baronului Walter Eliot.Plin de datorii,acesta se vede nevoit sa-si dea casa spre inchiriere, si sa se mute la Bath.In acelasi timp Anne primneste o invitatie de la sora ei mai mica , Mary, spre a o incanta cu prezenta ei ,timp de cateva saptamani.

Acolo,sub aripa protectoare a Sortii,Anne isi regaseste iubirea pierduta de ani.Vor reusi perechea sa treaca peste piedici,peste miile de intrebari  si sentimte ce le macina sufletul?

Cartea e magnifica ,consolandu-I autoarei statutul de unul dintre cei mai mari autori clasici ai litaraturii englezesti.Cu toate ca  ,bine cunoscutele ,,Mandrie si prejudecata” si  ,, Emma” sunt romanele de referinta ale lui  Jane Austen,,,Persusasiune” reprezinta dupa parerea mea  ,,maturizarea” autoarei,lucru observabil prin evolutia personajului  Anne Eliot.

Ce  mi-a placut mult este unde se desavarseste si se accepta iubirea cuplului si anume la Bath,locul in care a murit autoarea si ep care l-a descries foarte frumos.

In final, indiferent daca va plac clasicii sau nu, Persuasiune merita citita,fiind un roman necesar desavarsirii unei persoane ca cititor.

Nume:Persuasiune

Autor:Jane Austen

Editura:AldoPress

Anul aparitiei:2007

Nr.pagini:280

Nota mea:10.

Pret:30

Mikaela

Reclame

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s